Polievky, omáčky

Polievka je základ jedla. Aj vám to vtĺkali do hlavy už od malička? Polievky sú tou časťou jedla, ktorú v racionálnej kychyni často meníme za šalát. Polievka je tekutina, často so zeleninou. Keby neobsahovala tuk (čo odporúčam!) je to vynikajúce riešenie proti obezite. Polievka so zeleninou vyplní brucho takmer ničím a potom už zjete menej jedla. Hlad sa nekoná a už chudnete. Paráda!

No polievky sa často robia tak výživné, že po polievke by sme už nemali jesť nič iné. Ak si totiž doprajete polievku v ktorej je trebárs 50 gramov surových cestovín (to je niečo cez 100 gramov varených, nie je to veľká kôpka) a je v nej trocha mäsa a „kvapka“ tuku, práve ste pojali energeticky dávku jedla tak akurát.

Polievky sú jednou z častých otázok ľudí, čo chudnú. Môžu sa polievky? Odpoveď už zaznela. Môžu sa, ak ich ale prerátate na energiu, často sa ukáže že už nič iné zjesť nesmiete.

Samozrejme špeciálne polievky ako kapustnica, či iné výživné sú často aj myslené, ako hlavné jedlo. No v dnešnej dobe dostatku a obžerstva sa na to často zabúda. A potom si človek dá kapustnicu, vyprážaného kapra, majonézový šalát, nejaké sladkosti k tomu a trebárs štedrá večera sa ľahko zmení na hriech zvaný obžerstvo.

Takže ak polievky, tak vždy s mierou.

Komentáre k článku: Polievky, omáčky

  1. frederika 7. januára 2011

    neni tam ako sa to ma robit!! ja som myslela ze tam bude recept ako to sa ma robit.

Pridajte komentár:

Napíšte váš komentár k článku...

Vyplňte ešte: