web dobre-jedlo.sk píše Miro Veselý. Pozrite si aj:

Jedlá z rýb

Jedlá z rýb sú podľa odborníkov na výživu dôležité pre zachovanie zdravia. A preto sa odporúča, aby ryby tvorili nezanedbateľnú súčasť nášho jedálneho lístka. Ono to nie je tak jednoduché. V našej kultúre sa ryby jedia zriedkavo. No mali by ste to napraviť.

Možno budete prekvapení, ako ľahko sa ryby pripravujú. Stačí šupnúť do parného hrnca a za pár minút papáte.

Asi najťažšie je vybrať si, akú rybu jesť. Mnoho rýb totiž obsahuje veľa kostičiek a to nikoho nebaví. Rybári drobné kostičky ignorujú a zjedia ich. No ak máte jesť pomaly kvôli kostičkám, nie je to zábava. A tak pstruh, či kapor znamená neraz frustráciu z toho, ako sa zbaviť kostí a jesť čo najrýchlejšie.

Riešením je robiť jedlá z takých rýb, ktoré majú málo kostí. Bývajú často drahé. Trebárs plátky z lososa, ak nie sú v akcii sú fakt drahé jedlo. No ak sa pozriete na cenu lososa v celku, je to oveľa priaznivejšia cena. Losos, treska, makrela, to sú ryby, ktoré v celku nie sú drahé a pritom sú chutné. Naučte sa ich pripravovať pravidelne a čoskoro zistíte, že získavate "hmat" aj na odstraňovanie kostí.

Ryby obsahujú mnoho prospešných látok. Tie nízkotučné (tuniak, napríklad) sú výborným zdrojom plnohodnotných bielkovín s vynikajúcim zložením. Tie tučnejšie (losos, makrela) sú zdrojom kvalitných tukov, ktoré sa hodia aj pri chudnutí.

Preto sa na jedlá z rýb naučte a dávajte si ich asi 2× do týždňa.

Páčil sa vám tento článok? Ohodnoťe ho, prosím.
Jedlá z rýb
5 (100%) 2 votes
KapustnicaKaporFrancúzske zemiaky

Napíšte komentár

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý.
Kontakt: mv@mix.sk | miro-vesely.sk | facebook | google+ instagram | twitter