Slané vegetariánske raňajky

Ďalšie z pestrých vegetariánskych raňajok, ktoré mám veľmi rád, ale sú výdatné. Ak chudnete, alebo nechcete priberať, radšej si dajte štvrtinu z toho, čo tu vidíte.

Paradajky posypeme tymianom, nakvapkáme balzamikový krém, soľ a tekvicový olej. A už sa dá pristúpiť ku vlastnému aktu konzumácie pokrmovín.

Potom teda vyďobkáme opekané cícerové guľôčky (zo včera) a sójovú jaternicovú kašu – pre rozumné dávkovanie odporúčam pol črievka na osobu a radšej menej. Celé črievko je energeticky o niečo viac, ako treba v rámci jednej porcie zjesť. Hodí sa ako jedlo na výlete – tam sa zvýšený príjem energie znesie.

K tomu prihrýzame domáci celozrnný ražno pšeničný chlieb with tekvicové semä, pomazaný flora light pro activ keď ju už máme (má oveľa menej transmastných kyselín, ako v masle).

No a v závere vsiakneme ľanovo banánové mlieko. To sa v silnejšom mixéri s jemným filtrom (filter nie je podmienkou) rozmláti niečo ľanových semien do hustej gebuziny. Šupky sa vyhodia. Výsledok ešte raz rozmixujeme aby bol menej slizovitý, pridáme banán, niečo trstinového cukru. Excelentná pochúťka nabitá všeličím tak zdravým, až to v pohári vrčí.

Toto dávkovanie raňajok je už energeticky značne výdatné, neradím ísť si po najedení ľahnúť a spať. Udrite poriadnu túru.

Pozrite si aj tieto recepty: