Zeleninový tanier s mušličkami

Jedno z rýchlych vegetariánskych jedál na ktorých nie je veľmi čo pokaziť je šmariť do panvice nakrájané tofu a opiecť ho s trochou cibuľky. Na to vrhnite niečo zeleniny, môže byť aj mrazená. Dobré je okoreniť to niektorou kvalitnou sójovou omáčkou, namlieť na to trocha čierneho korenia. Mne chutí aj keď sa k tomu pridá niečo štipľavé, čili papričky, alebo aj cesnak – ten až nakoniec. No a finálny vegetariánsky produkt sa zamieša s celozrnnými cestovinami, ktoré sa varili v druhom hrnci. Tip: Voda na cestoviny rýchlejšie zovrie v rýchlovarnej kanvici.

Výsledné vegetariánske jedlo je chutné a sýte. Čím menej oleja použijete na opraženie cibuľky, tým lepšie. Ale to neznamená, že pôjdeme bez tuku. Na hotové vegetariánske jedlo pri poslednom miešaní nalejte kvalitný olivový olej! Zhruba toľko, aby v jednej porcii bola polievková lyžica oleja.

Komentáre k článku: Zeleninový tanier s mušličkami

  1. Bambang 12. júna 2015

    to nie je len pre vegete0rianov, ale aj do delenej stvary sa to hodi 🙂 ibaze nejes aj polievku, aj lasagne, bud jedno alebo druhe9, alebo s casovym odstupom dvoch hodin 🙂

Pridajte komentár:

Napíšte váš komentár k článku...

Vyplňte ešte: