Nízkokalorické jedlo, ktoré výdatne nasýti a dá sa na rôzne spôsoby doplniť. Rýchla príprava, ktorú zvládne aj nekuchár...
Zeleninový tanier s mušličkami
Jedno z rýchlych vegetariánskych jedál na ktorých nie je veľmi čo pokaziť je šmariť do panvice nakrájané tofu a opiecť ho s trochou cibuľky. Na to vrhnite niečo zeleniny, môže byť aj mrazená. Dobré je okoreniť to niektorou kvalitnou sójovou omáčkou, namlieť na to trocha čierneho korenia. Mne chutí aj keď sa k tomu pridá niečo štipľavé, čili papričky, alebo aj cesnak – ten až nakoniec. No a finálny vegetariánsky produkt sa zamieša s celozrnnými cestovinami, ktoré sa varili v druhom hrnci. Tip: Voda na cestoviny rýchlejšie zovrie v rýchlovarnej kanvici.
Výsledné vegetariánske jedlo je chutné a sýte. Čím menej oleja použijete na opraženie cibuľky, tým lepšie. Ale to neznamená, že pôjdeme bez tuku. Na hotové vegetariánske jedlo pri poslednom miešaní nalejte kvalitný olivový olej! Zhruba toľko, aby v jednej porcii bola polievková lyžica oleja.