Špagety na štipľavo

Červenú cibuľku nadobro speníme a zasypeme fazuľkami a kukuricou. Glgneme do toho celý rajčinový pretlak, prípadne aj niečo sójovej omáčky. Pre radosť trocha trstinového cukru a pre ostrosť špendlíkovú hlavičku omáčky Blair’s After Death Sauce (nosí sa z Kanady, alebo kupuje na internete).

Môžete pridať bazalku, rozmarín, niečo korenia a keď to odstavíte, pretlačte cesnak.

Next. Talianske špagety z tvrdej pšenice (ak máte svojho Amway distribútora :-), tak tie, alebo kúpte niektoré v obchode) uvarte a po zliatí dobre zamiešajte s olivovým olejom (hojnosť!) z prvého lisovania, nefiltrovaným. Ak však netrváte na klasických špagetách, vrelo odporúčam použiť niektoré celozrnné špagety, ale kvalitu, nie lacné. Rozdiel v chuti je výdatný.

Všetko zmiešajte a vznikne tak za 5 tanierov. Pred podávaním odporúčam pripraviť vreckovky, budete slziť od slasti a sopliť od štipľavosti.

Poznámka: aj keď cestoviny sú z tvrdej pšenice a teda nerozvariteľné, stiahnite ich v predstihu, ony v tom ešte dôjdú, nech sú al dente až po uvaĺení na tanier. Nie po odstavení.

Pozrite si aj tieto recepty: