Vegetariánska koložvárska kapusta

Dnes si to dramaticky uľahčíme. Ale toto vegetariánske jedlo máte navarené tak za 10 minút a stravníci vás azda aj pooblizujú.

V obchodoch dostať také črievko že sójová vegetariánska koložvárska kapusta. 100 gramov má nejakých 500 kJ. Je sama o sebe nečakane lahodne ochutená, stačí vytlačiť a zjesť. Ja som však trocha improvizoval.

Koložvársku kapustu som nadstavil trochou hustej kapustnice, nech mám viac tanierov. Posmelil som to trochou byliniek a korenia a niekoľkými kúskami nakrájanej rastlinnej salámy. Na panvici som to poobracal do horúca, črpol olivového oleja a drgol na tanier. Gnocchi som, ako vždy kúpil v Bille, poobracal vo vývare a uvalil na tanier. Nakoniec som pórik nakúskoval a na troche olivového oleja poopekal spolu s hrsťou provensálskych byliniek.

A tak sa taký tanier stane výrazne sýtiacim vegetariánskym jedlom, ktorého energetická hodnota je v poriadku.

Pozrite si aj tieto recepty: