Suroviny: celozrnná múka (pšeničná celozrnná hladká) 150g olivový olej 15g voda 150g vločky ovsené 150g Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame...
Vegetariánska kapustnica
Vegetariánska kapustnica je môj experiment, ako sa vysporiadať s faktom, že nechceme do kapustnice dať klobásky. To je dosť vážny problém, ktorý sa na chuti môže podpísať. Našťastie na trhu sa objavili klobásky rastlinné. Odporúčam oprobovať. Web výrobcu je salvenatura.cz dostať ich zatiaľ len v niektorých bio obchodoch. Je fakt, že to síce nie je klobása, ale chuť je skvelá. Dokonca to vyzerá, že sú tam aj kúsky tuku a malé kostičky.
Takže vegetariánsku kapustnicu som varil takto. Kyslú kapustu som dal variť spolu s vegetariánskou klobáskou. Po nejakom tom povarení som však zistil, že táto kapustnica ešte nie je celkom ideálne dochutená. Preto som použil niečo korenia Montreal Chicken. Je to zmeska na kuracie, ale bez aditív.
Povedal som si, že ak robím vegetariánsku kapustnicu, chcelo by to ozvláštniť niečím, čo som ešte neskúšal. V chladničke som mal bylinky, provensálske. Nakrájal som asi za polievkovú lyžicu vňate. Myslím, že hlavne rozmarín s tou kapustnicou spravil naozaj zázrak. Celkom nová chuť. Na záver odporúčam do taniera dať aj lyžičku olivového oleja, ale už nevariť.
Táto vegetariánska kapustnica je skvelá. Bylinky jej dodajú celkom iný rozmer. Kapustníc je asi toľko, koľko ľudí, ktorí varia. Každý má nejaký svoj postup. A tento mi tiež sedí. Mimochodom už nabudúce tam chcem na skúšku dať aj niekoľko fíg. Intuícia mi navráva že by sa v mojej vegetariánskej kapustnici cítili dobre.
Pokiaľ nie ste odkázaní na vegetariánske jedlá, potom je asi lepšie siahnuť na môj obľúbený recept na kapustnicu podľa klasického postupu.