Bulgurové morčacie rizoto s kečupom

Suroviny:

  • bulgur 30g
  • morčacie mäso (prsia) 60g
  • kečup Hellmanns so steviou 40g
  • olej olivový 12g
  • cibuľa 50g
  • zelenina – už započítaná v príjme
  • cvikla varená 80g
  • uhorka 60g
  • šalát ľadový 100g

Postup:

Na troške olivového oleja osmahneme cibuľku, pridáme morčacie mäso nakrájané na malé kúsky, orestujeme a podlejeme trochou čistej vody. Necháme variť. Keď mäso už začína byť dovarené, už nepridávajte vodu, aby jej nebolo zbytočne veľa. Bulgur som si uvarila osobitne, varievam si vždy na viac porcií naraz s tým, že si ho potom rozvážim do sáčkov a dám zamraziť do mrazničky. V prípade potreby už len vyberiem.Burgur som varila s trochou soli (majte na pamäti, že soľ zadržuje v tele vodu), štipkou čierneho korenia, kari korenia a majoránky. Po uvarení precedíme nadbytočnú vodu,necháme vychladnúť a môžeme vážiť a rozdeľovať. Keď je morčacie mäso uvarené, primiešame bulgur a kečup. Stéviový kečup nie je veľmi sladký, preto som pridala ešte trochu stéviového sladidla. Prichystáme si zeleninu a tú zjeme ako prvú.

Energetické hodnoty odhad

  • 1587kj
  • Bielkoviny 20g
  • Tuky 13g
  • Sacharidy 43g

bulgurove-morcacie-rizoto-s-kecupom

Pozrite si aj tieto recepty: