Suroviny: cuketa 120g syr 30% 30g celozrnná múka 40g čistá studená voda 40g olivový olej 7g kaleráb 120g paradajky 80g (zelenina započítaná v príjme) kečup stéviový 40g Postup: Cuketu zbavíme šupky a nastrúhame na strúhadle, alebo zmixujeme...
Cviklová zdravá pizza
Suroviny:
- cviklové cesto – postup na výrobu cviklového cesta o príspevok vyššie (článok cviklové zdravšie langoše)
- stéviový kečup
- šunka
- olivy
- 30%-tný syr
Postup:
Cesto si vypracujeme podľa postupu uvedeného v predchádzajúcom príspevku.
Mne zostala polovica cesta z langošov, tak budem pracovať s ňou.
Cesto si rozvaľkám na jemne pomúčenej doske a prenesiem ho na plech. Je už na vás, či budete z neho tvarovať okrúhly tvar pizze, alebo ho roztiahnete na veľkosť plechu. Ja som ho využila druhú možnosť.
Na cesto som naniesla kečup a rozotrela som ho lyžičkou. Potom som poukladala šunku. Pri pečení sa zbehne, preto je lepšie ju nakrájať na menšie kúsky a pizzu s ňou posypať. Olivy som si nechala odkvapkať na sitku a rozkrájala som ich na polovičky. Syr som nastrúhala a posypala som ním pizzu.
Takto pripravenú pizzu som dala do rúry piecť. Netreba ju piecť dlho, stačí, kým sa syr rozpustí a trochu zapečie. Cesto je ľahké a nadýchané, upečie sa veľmi rýchlo. Neobsahuje nič, čo by si vyžadovalo dlhé pečenie.
Upečenú pizzu nechajte trochu vychladnúť a rozkrájajte.
Dobrú chuť.
Hodnoty:
Treba vypočítať individuálne podľa gramáže použitého cesta a surovín na oblohu