Suroviny: makové muffiny 110g nízkotučné mlieko 150g hrozno 30g kaleráb 120g paradajka 90g Postup: Makové muffiny spravíme podľa receptu Makové muffiny z ovsených vločiek ...
Domáci polotučný jogurt
Recept na polotučný jogurt je vlastne ten istý, ako som písala tu, rozdiel je len v použitom mlieku. Okolo výroby domáceho jogurtu je naozaj málo práce a ďalšia výhoda je, že si ho vyrobíte za minimálnu cenu. Nahliadnite na Domáci jogurt za 3 koruny. Koruny či eurá, téma je stále aktuálna.
Suroviny:
- 1000g polotučného mlieka
- 60g bieleho smotanového jogurtu ( TAMI)
- 60g polotučného sušeného mlieka
Postup:
Mlieko zmiešame so sušeným mliekom tak, aby neboli žiadne hrčky a ohrejeme na sporáku na 40 stupňov. Odstavíme a pridáme jogurt, premiešame.
Vylejeme do pohárikov a zapneme jogurtovač. Po 12-tich hodinách je jogurt hotový.
Ak nemáme jogurtovač, poukladáme poháriky (keď som nemala jogurtovač, používala som sklenené poháriky z ovčích jogurtov, ktoré sa bežne predávajú) na plech a dáme do rúry. Zapneme ju na 40 stupňov, necháme ohrievať, pokiaľ sa nám dá, najlepšie niekoľko hodín. Potom poriadne poprikrývame uterákmi, aby sa udržiavali poháriky v teple. Po 12 hodinách je jogurt hotový.
Keď sa nevyrába jogurt v jogurtovači, pri jedení sa trochu ťahá, ale to je len estetický detail.
Energetické hodnoty odhad 100g
- 293kj
- Bielkoviny 5g
- Tuk 3g
- Sacharidy 7g
Bez pridania sušeného mlieka
- 207,36KJ
- Bielkoviny 3,19g
- Tuk 1,98g
- Sacharidy 4,57g