Domáci polotučný jogurt

Recept na polotučný jogurt je vlastne ten istý, ako som písala tu, rozdiel je len v použitom mlieku. Okolo výroby domáceho jogurtu je naozaj málo práce a ďalšia výhoda je, že si ho vyrobíte za minimálnu cenu. Nahliadnite na Domáci jogurt za 3 korunyKoruny či eurá, téma je stále aktuálna.

Suroviny:

  • 1000g polotučného mlieka
  • 60g bieleho smotanového jogurtu ( TAMI)
  • 60g polotučného sušeného mlieka

Postup:

Mlieko zmiešame so sušeným mliekom tak, aby neboli žiadne hrčky a ohrejeme na sporáku na 40 stupňov. Odstavíme a pridáme jogurt, premiešame.

Vylejeme do pohárikov a zapneme jogurtovač. Po 12-tich hodinách je jogurt hotový.

Ak nemáme jogurtovač, poukladáme poháriky (keď som nemala jogurtovač, používala som sklenené poháriky z ovčích jogurtov, ktoré sa bežne predávajú) na plech a dáme do rúry. Zapneme ju na 40 stupňov, necháme ohrievať, pokiaľ sa nám dá, najlepšie niekoľko hodín. Potom poriadne poprikrývame uterákmi, aby sa udržiavali poháriky v teple. Po 12 hodinách je jogurt hotový.

Keď sa nevyrába jogurt v jogurtovači, pri jedení sa trochu ťahá, ale to je len estetický detail.

Energetické hodnoty odhad 100g

  • 293kj
  • Bielkoviny 5g
  • Tuk 3g
  • Sacharidy 7g

Bez pridania sušeného mlieka

  • 207,36KJ
  • Bielkoviny 3,19g
  • Tuk 1,98g
  • Sacharidy 4,57g

Web

Pozrite si aj tieto recepty: