Suroviny: špaldová krupica 37g nízkotučné mlieko 200g javorový sirup 12g mleté orechy 10g kaleráb 150g (zjedzte samostatne) uhorka 60g (zjedzte samostatne) Postup: Nízkotučné mlieko privedieme do varu, pomaly prisypávame za stáleho miešania špaldovú krupicu, chvíľu povaríme...
Pšenové palacinky so slivkami a makom
Suroviny:
- pšenová múka 35g
- nízkotučné mlieko 50g
- bielok
- slivky 65g
- mak 20g
- orechy 10g
- nízkotučný tvaroh 25g
- med 8g
Postup:
Pšenovú múku, bielok a nízkotučné mlieko spolu poriadne vymiešame. Panvicu rozpálime, jemne postriekame olivovým olejom, a upečieme z cesta palacinku.
Slivky si vykôstkujeme, rozmixujeme, zmiešame s makom.
Touto plnkou potrieme palacinku, zatočíme a naservírujeme na tanier.
Polejeme medom a posypeme orieškami. Pridáme tvaroh. Nezabudneme si pripraviť predjedlo, 200 gramov zeleniny.
Dobrú chuť
Energetické hodnoty odhad:
- 1655KJ
- Bielkoviny 18g
- Tuky 13g
- Sacharidy 51g