Krupicová kaša

Suroviny:

  • špaldová krupica 37g
  • nízkotučné mlieko 200g
  • javorový sirup 12g
  • mleté orechy 10g
  • kaleráb 150g (zjedzte samostatne)
  • uhorka 60g (zjedzte samostatne)

 

Postup:

Nízkotučné mlieko privedieme do varu, pomaly prisypávame za stáleho miešania špaldovú krupicu, chvíľu povaríme.
Potom pridáme javorový sirup, mleté orechy a môžeme naservírovať. Vrch posypeme kakaom.
Pre lenivejších ako som ja, odporúčam moju zrýchlenú verziu so šetrením špinavého riadu od váženia. Hrnček postavím na váhu, navážim mlieko, krupicu, sirup a orechy všetko naraz a dám variť. Privediem do varu a nechám chvíľu povariť. Potom prelejem do misky a posypem kakaom. Kto chce, môže oriešky namiesto vmiešania do kaše využiť na posypanie.
Krupicovú kašu poznáme všetci z našej mladosti a viažu sa nám k nej krásne spomienky. So špaldovou krupicou si tie chvíle detstva môžeme pripomenúť hocikedy.

Energetické hodnoty odhad:

1542KJ

Bielkoviny 16g

Tuky 7g

Sacharidy 53g

 

krupicova-kasa

Pozrite si aj tieto recepty: