Suroviny: tvaroh hrudkovitý 60g ovsené vločky 45g bielok 1ks (17g ) džem Hamé pre diabetikov 45g kaleráb 150g paradajky 50g Postup: Ovsené vločky si rozmixujeme na múku...
Cuketovo pohánkové fašírky
Pohánku som prepláchla studenou vodou a v sitku nechala odkvapkať. Preložila som ju do hrnca, zaliala horúcou vodou a nechala prejsť varom 2 -3 minúty. Množstvo vody odhadom, podobné množstvo ako pri varení ryže. Po 2 -3 minútach som vypla sporák a viac sa o pohánku nestarala. Tento postup prípravy je šetrný pre zachovanie všetkých užitočných látok, ktoré pohánka obsahuje.
Pohánku som pripravovala na obed ako prílohu k dusenej zelenine a bolo jej trochu viac, tak som ju odložila na druhý deň. A by bola zmena v jedálničku, pripravila som zo zvyšnej pohánky fašírky. Bez použitia mäsa, s cuketou.
Na prípravu potrebujete:
- cuketu
- pohánku
- vajce
- cesnak
- majorán
- čierne korenie
- soľ
Mladú cuketu si nastrúhajte na hrubšom strúhadle. Už mäkkú pohánku zmiešajte s cuketou, vajíčkom, korením, roztlačeným cesnakom a ďalšími ingredienciami. Vyformujte z hmoty fašírky a opečte na olejom mierne pofŕkanej panvičke. Na teflónovej panvičke stačí oleja naozaj málo. Kto si veľmi stráži váhu, určite by sa dali opiecť na papieri v rúre. Ak by karbonátky nedržali tvar stačí pridať trocha celozrnnej domácej strúhanky.