Suroviny: banán 120g ovesené vločky 15g vajce 1ks mak 10g nízkotučný tvaroh 30g olivovy olej 3g v príjme započítaná zelenina: kaleráb 120g uhorka 80g Postup: Polovicu banánu (60g) rozpučíme vidličkou, primiešame k nemu vajíčko,mak a ovsené vločky...
Prílohy
Prílohy k jedlám sú základnou súčasťou jedla. Prakticky vždy sú to potraviny obsahujúce prevažne sacharidy. Prílohy sú teda tou časťou jedla, ktorá je určená na tvorbu „sily“, sacharidy dávajú energiu. Druhá zložka jedla (napríklad mäso) býva tou časťou, ktorá dodá hlavne bielkoviny. Tie sú dôležité na „stavbu“ tela.
Pri chudnutí je množstvo sacharidov treba škrtiť, preto by prílohy mali byť obmedzené a ešte lepšie nahradené zeleninou. Normálny, manuálne pracujúci človek by naopak mal prílohy jesť odvážne.
Keďže prílohy tvoria značné percento jedla, oplatí sa uvažovať nad tým, čo do seba ládujete. Napríklad biela ryža, či knédle z bielej múky sú pomerne nevýhodná príloha. Dodajú síce energiu – to je v poriadku. Ale tým, že sú biele, sú zbavené značnej časti živín (vitamíny, minerály, stopové prvky).
Preto je výhodné, ak ako prílohy k jedlám volíte prednostne celozrnné potraviny. Celozrnné cestoviny, či ryžu natural.