Suroviny: 400g cuketa 100g kokos 50g trstinový cukor 100g polotučné mlieko 3 vajíčka 1 kypriaci prášok do pečiva 350g múka celozrnná hladká 50g kokosového oleja 450g hrušky Postup: Cuketu si nastrúhame, alebo zmixujeme...
Špaldové rezance s makom
Suroviny:
- celozrnné rezance 35g
- mak 30g
- nízkotučné mlieko 100g
- med 9g
- kaleráb 120g
- uhorka 80g
Postup:
Špaldové rezance si klasicky uvaríme vo vriacej vode, kto potrebuje soliť, do vody si pridá aj trochu soli. Mlieko si prevaríme, zamiešame do neho mak a necháme chvíľu povariť. Varením zredukujte na požadovanú hustotu, ako vám vyhovuje, pridajte uvarené špaldové rezance a spolu premiešajte. Naservírujte na tanier. Zeleninu si načistíme, nachystáme a budeme ju konzumovať pred makovými rezancami.
Dobrú chuť
Energetické hodnoty odhad:
- 1654KJ
- Bielkoviny 16g
- Tuky 13g
- Sacharidy 51g