Suroviny: pšeničné otruby 30g bielko 30g olivový olej 8g cottage cheese 30g šunka 12g kaleráb 30g cherry 50g polníček 30g uhorka 40g Postup: Pšeničné otruby s bielkom a trochou soli spolu vymiešame...
Bábovka z ovsených vločiek
Suroviny:
- ovsené vločky 150g
- vajíčka 3
- med 50g
- biely nízkotučný jogurt 150g
- kypriaci prášok do pečiva
Postup:
Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Pridáme k nim med, biely jogurt, kypriaci prášok do pečiva a žĺtka. Poriadne spolu premiešame, najlepšie mixérom na najvyššie obrátky.
Bielka si so štipkou soli vyšlaháme na tuhý sneh. Zľahka vareškou, alebo mixérom zapnutým na 1. stupeň primiešame do pripravenej zmesi.
Bábovkovú formu jemne postriekame olivovým olejom. Nalejeme cesto a dáme do rúry piesť. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 30 minút, treba sledovať, každá rúra pečie inak. To, že je bábovka hotová si môžeme overiť starým klasickým spôsobom – špáradlom. Zapichneme špáradlo do bábovky a po vybratí musí byť čisté, nesmie byť na ňom nalepené cesto.
Energetické hodnoty odhad
na 100g
- 850kj
- Bielkoviny 9g
- Tuky 5g
- Sacharidy 29g