Karfiolové karbonátky pečené v rúre

Tieto karbonátky, majú hneď niekoľko výhod. Môžete ich pokojne zaradiť medzi svoje fitnes recepty. Nie sú totiž klasicky vyprážané na oleji, ale sú pečené v rúre s použitím minimalného množstva olivového oleja. Máte ich upečené naraz, na jednom plechu, ušetríte čas. Ak ich nezjete všetky naraz, dáte si k nim rozumnú prílohu a zabudnete na tatárskú omáčku, tak sa nemusíte báť, že by ste z nich pribrali. Aj napriek tomu, že z nich nekvapká olej, aj tak sú naozaj veľmi chutné. A nehrozia tu žiadne prepálené tuky ako na panvici.

Čo budete na karbonátky potrebovať:

  • uvarený karfiol
  • farebné korenie
  • soľ
  • kurkumu
  • vajce
  • pomleté ovsené vločky
  • strúhanku
  • parmezán
  • olivový olej

Postup:

Karfiol môžete uvariť klasicky v osolenej vode, alebo v parnom hrnci. V parnom hrnci sa zachová v zelenine viacej chuti a dôležitých vitamínov.

P1520324

Uvarený karfiol zozmačkajte pučítkom na zemiaky.

P1520330

Pridajte vajce, soľ, korenie, kurkumu a pomleté ovsené vločky. Zmiešajte.

P1520327

Pripravte si plech na pečenie. Papier na pečenie trošku postriekajte olivovým olejom a prstami rozmažte po papieri. Vidíte, že stačí naozaj málo oleja.

P1520339

Z karfiolovej zmesi vyformujte karbonátky a obaľte ich v strúhanke, zmiešanej s troškou parmezánu. Vložte do rozohriatej rúry a pečte do zlatova.

P1520342

Karbonátky otočte na druhú stranu a ešte krátko nechajte v rúre. Na papieri je vidno, že časť oleja sa ani nespotreboval, čiže karbonátky naozaj niesú mastné.

P1520345

Takto vyzerajú hotové karbonátky z karfiolu. Pridajte si k nim napríklad zeleninový šalát s light mozzarellou. Prajem vám dobrú chuť.

Pozrite si aj tieto recepty: