Polievka zo sladkých zemiakov je výborná a veľmi rýchlo sa pripravuje. Za pár minút máte na stole chutnú a zdravú pochúťku, ktorá vás v zimných mesiacoch aj zahreje...
Cuketa s mrkvou pečená na plechu
V predošlom článku som vám opísala, ako som robila cuketovo – zemiakové placky. Recept bol trochu náročnejší na čas, lebo placky sa opekali na panvici. Dnes som vyskúšala recept z cukety a mrkvy, časovo nenáročné a chutné jedlo. Vyskúšajte. Nemusíte sa báť žiadneho priberania, ak si teda strážite štíhlu líniu.
Čo budete potrebovať:
- stredne veľkú cuketu
- približne rovnaké množstvo mrkvy
- veľkú cibuľu
- ovsené vločky (asi dve hrste)
- vajíčka 2-3
- farebné korenie
- soľ
- olivový olej sprey
- parmezán na posypanie
Postup:
Predhrejte si rúru na pečenie.
Na elektrickom strúhadle (šetrenie času a prstov) si nastrúhajte neolúpanú cuketu a mrkvu. Cibuľu nakrájajte na drobno, alebo posekajte v nejakom prístroji, tak isto ovsené vločky. Keď sú vločky pomleté, lepšie spájajú zeleninovú hmotu. Všetko vložte do misy, pridajte vajcia, rozdrvené korenie a trošku soli. Všetko rýchlo zmiešajte aby cuketa nestihla pustiť vodu. Hmotu rozložte na plech, ktorý ste vyložili papierom na pečenie a podriekali olivovým olejom. Môžete posypať strúhaným parmezánom. Plech vložte do vyhriatej rúry a pečte kým okraje trochu nezhnednú. Ja som piekla asi pol hodiny pri teplote 220 stupňov.
Hotové jedlo.