Sladké zemiaky, alebo batáty, (povojník batátový) sú koreňová hľuza, ktorá so zemiakmi súvisí iba veľmi vzdialene. ..
kuracia-cina-s-ryzou-06
Pozrite si aj tieto recepty:
- Batáty (sladké zemiaky) s parmezánom
- Wafle z ovsených vločiek a s domácim jogurtom
Ovsené vločky majú veľmi veľa predností pred inými obilninami: nízky glykemický index – zasýtia nás na dlhšiu dobu, vysoký obsah vlákniny – dôležitej na správne trávenie...
- Prosová kaša s makom
Proso je obilnina, najbohatšia na minerálne látky. Na prípravu zdravých receptov však používame pšeno – to je proso zbavené šupiek...
- Makové guličky
Suroviny: hrušky 100g ovsené vločky 30g mak 25g med 7g tvaroh nízkotučný 50g kaleráb 100g uhorka 100g Postup: Hrušky nastrúhame na strúhadle...
- Cviklový šalát s knäckebrotom
Máme tu recept vhodný pri chudnutí. Príprava je nenáročná na čas, akurát varenie cvikle nám zaberie nejaké minúty...
- Domáci plnotučný smotanový jogurt
Suroviny: 1000g plnotučného mlieka 60g bieleho smotanového jogurtu ( TAMI) 60g plnotučného sušeného mlieka 250g smotany na šľahanie ( 30% ) Postup: Mlieko zmiešame so sušeným mliekom a smotanou tak, aby neboli žiadne hrčky a ohrejeme na sporáku na 40stupňov...
- Zdravá štrúdla
Suroviny: Olivový olej 6g Múka celozrnná hladká 150g 1 vajce 50g čistá voda Trstinový cukor 30g Kakao 45g Jablka 300g Postup: Z olivového oleja, múky, vajíčka a vody si vypracujeme cesto...
- Cuketovo pohánkové fašírky
Pohánku som prepláchla studenou vodou a v sitku nechala odkvapkať. Preložila som ju do hrnca, zaliala horúcou vodou a nechala prejsť varom 2 -3 minúty...