Suroviny: bulgur 30g morčacie mäso (prsia) 60g kečup Hellmanns so steviou 40g olej olivový 12g cibuľa 50g zelenina – už započítaná v príjme cvikla varená 80g uhorka 60g šalát ľadový 100g Postup: Na troške olivového oleja osmahneme cibuľku, pridáme morčacie mäso nakrájané na malé kúsky, orestujeme a podlejeme trochou čistej vody...
Makové ovsené muffiny
Suroviny:
- ovsené vločky 150g
- vajíčka 3
- mak 50g
- nízkotučné mlieko 40g
- med 50g
- biely nízkotučný jogurt 150g
- kypriaci prášok do pečiva
Postup:
Ovsené vločky rozmixujeme na múku. Pridáme k nim med, biely jogurt, kypriaci prášok do pečiva a žĺtka. Poriadne spolu premiešame, najlepšie mixérom na najvyššie obrátky. Do takto pripravenej zmesi primiešame mak spolu s trochou nízkotučného mlieka. Opäť premixujeme.
Bielka si so štipkou soli vymiešame na tuhý sneh. Zľahka varieškou, alebo mixérom zapnutým na 1. stupeň primiešame do pripravenej zmesi.
Silikónové formy na muffiny jemne vytrieme olivovým olejom. Nalejeme cesto tak do 2/3 a dáme do rúry piesť. Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 25 minút, treba ich sledovať, každá rúra pečie inak. To, že sú muffiny hotové môžeme overiť starým klasickým spôsobom – špáradlom. Zapichneme špáradlo do muffinu a po vybratí musí byť čisté, nesmie byť na ňom nalepené cesto.
Energetické hodnoty odhad
na 100g
- 915kj
- Bielkoviny 9g
- Tuky 8g
- Sacharidy 27g