Karfiol mám rada. Najradšej mám vyprážaný karfiol. Ale kedže nie všetko dobré mňamkové je aj zdraviu a naším líniam prospešné, tak môžem prehlásiť, že nepamätám, kedy som vyprážaný karfiol mala naposledy...
Kuracie prsia v sladkej omáčke
Suroviny:
- mrkva 90g
- kuracie prsia bez kože 70g
- celozrnné cestoviny Cessi 25g
- med 20g
- olivovový olej 10g
Postup:
Kuracie prsia a mrkvu si dáme variť do menšej nádoby spolu. Trochu osolíme. Medzitým si pripravíme cestoviny, uvaríme ich vo vriacej vode. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho von z hrnca. V hrnci nám okrem uvarenej mrkvičky ostal zároveň aj vývar z mäsa. Ponorným mixérom rozmixujeme obsah na kašu, ak chcete omáčku redšiu, prilejte trochu prevarenej vody. A aby sme dodržali názov receptu, pridáme k rozmixovanej mrkve med.
Aby sme dotiahli aj počet tukov, pripravíme si predjedlo zo zeleniny, ktoré prelejeme olivovým olejom.
Zeleninu skonzumujte ako prvú.
Energetické hodnoty odhad
- 1543kj
- Bielkoviny 19g
- Tuky 13g
- Sacharidy 42g