Kuracie prsia v sladkej omáčke

Suroviny:

  • mrkva 90g
  • kuracie prsia bez kože 70g
  • celozrnné cestoviny Cessi 25g
  • med 20g
  • olivovový olej 10g

Postup:

Kuracie prsia a mrkvu si dáme variť do menšej nádoby spolu. Trochu osolíme. Medzitým si pripravíme cestoviny, uvaríme ich vo vriacej vode. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho von z hrnca. V hrnci nám okrem uvarenej mrkvičky ostal zároveň aj vývar z mäsa. Ponorným mixérom rozmixujeme obsah na kašu, ak chcete omáčku redšiu, prilejte trochu prevarenej vody. A aby sme dodržali názov receptu, pridáme k rozmixovanej mrkve med.
Aby sme dotiahli aj počet tukov, pripravíme si predjedlo zo zeleniny, ktoré prelejeme olivovým olejom.
Zeleninu skonzumujte ako prvú.

Energetické hodnoty odhad

  • 1543kj
  • Bielkoviny 19g
  • Tuky 13g
  • Sacharidy 42g

kuracie-prsia-v-sladkej-omacke

Pozrite si aj tieto recepty: