Špaldové rezance s makom

Suroviny:

  • celozrnné rezance 35g
  • mak 30g
  • nízkotučné mlieko 100g
  • med 9g
  • kaleráb 120g
  • uhorka 80g

 

Postup:

Špaldové rezance si klasicky uvaríme vo vriacej vode, kto potrebuje soliť, do vody si pridá aj trochu soli. Mlieko si prevaríme, zamiešame do neho mak a necháme chvíľu povariť. Varením zredukujte na požadovanú hustotu, ako vám vyhovuje, pridajte uvarené špaldové rezance a spolu premiešajte. Naservírujte na tanier. Zeleninu si načistíme, nachystáme a budeme ju konzumovať pred makovými rezancami.
Dobrú chuť

Energetické hodnoty odhad:

  • 1654KJ
  • Bielkoviny 16g
  • Tuky 13g
  • Sacharidy 51g

spaldove-rezance-s-makom

Pozrite si aj tieto recepty: