Suroviny: cuketa 120g syr 30% 30g celozrnná múka 40g čistá studená voda 40g olivový olej 7g kaleráb 120g paradajky 80g (zelenina započítaná v príjme) kečup stéviový 40g Postup: Cuketu zbavíme šupky a nastrúhame na strúhadle, alebo zmixujeme...
Špaldové rezance s makom
Suroviny:
- celozrnné rezance 35g
- mak 30g
- nízkotučné mlieko 100g
- med 9g
- kaleráb 120g
- uhorka 80g
Postup:
Špaldové rezance si klasicky uvaríme vo vriacej vode, kto potrebuje soliť, do vody si pridá aj trochu soli. Mlieko si prevaríme, zamiešame do neho mak a necháme chvíľu povariť. Varením zredukujte na požadovanú hustotu, ako vám vyhovuje, pridajte uvarené špaldové rezance a spolu premiešajte. Naservírujte na tanier. Zeleninu si načistíme, nachystáme a budeme ju konzumovať pred makovými rezancami.
Dobrú chuť
Energetické hodnoty odhad:
- 1654KJ
- Bielkoviny 16g
- Tuky 13g
- Sacharidy 51g