Suroviny: špaldová celozrnná múka hladká 35g olivový olej 6g studená voda 10g prášok do pečiva 3g ( malá lyžička) Postup: Z uvedených surovín vypracujeme cesto...
Polenta s hubami
Na polentu potrebujete:
- 250g kukuričnej krupice
- 500ml mlieka
- 500ml vody
- soľ
- čierne korenie
Postup:
Do hrnca dajte pol litra mlieka a priveďte do varu. Prilejte pol litra horúcej vody. Z rýchlovarnej konvice to máte hneď. Začnite postupne sypať odmerané množstvo kukuričnej krupice. Sypte pomaly, za stáleho miešania. Aj keď už máte všetko v hrnci, stále sa kaša musí miešať. Pomaly pokračujte asi 20minút. Pridajte aj trošku soli a čerstvo nadrvené čierne korenie. Kým strážite polentu, na vedlajšom horáku si môžete pripraviť huby na cibuľke.
Huby si pripravíte takto:
Cibuľu nakrájajte a dajte na panvicu s pár kvapkami olivového oleja. Trochu opražte a pridajte nakrájané šampiňóny. Orestujte. Môžete pridať trošku tymianu a jemne posoliť.
Hotovú polentu si môžete trochu opiecť na teflonovej panvici. Dá sa opiecť aj bez použitia oleja, ja som dala na panvicu pár kvapiek olivového oleja. Naberačkou urobte kôpku z kukuričnej kaše a roztlačte do tvaru placky. Opečte z oboch strán.
Placku si obložte hríbikmi s cibuľkou, pridajte napríklad posekanú petržlenovú vňaťku, alebo iné čerstvé bylinky.
Dobrú chuť prajem.