Vegetariánska kapustnica je môj experiment, ako sa vysporiadať s faktom, že nechceme do kapustnice dať klobásky...
Miro Veselý, riaditeľ webstránky
O autorovi tohto webu.
Profesný životopis 🙂
živnostník,
narodený 1964. Bratislava.
Úprimne povedané, ako živnostník som sa nenarodil, najskôr som bol kojenec.
Len čo som prestal plniť plienky, spravili zo mňa pioniera a musel som začať plniť záväzky. Dlhé roky som nevedel, ako taký záväzok vyzerá, alebo akú má farbu. Asi červenú. To až po strednej škole, keď som sa zapojil do pracovného procesu, spravili zo mňa brigádu socialistickej práce. Keď som si dával posledný záväzok povedali mi, že sľub „tráviť aspoň nadpolovičnú dobu pracovného času na pracovisku“ sa už nedá podľa nových smerníc použiť. Požiadal som o čas na rozmyslenie, ale medzitým sa režim prevrhol a rozlial. Slobodu som okamžite zneužil na prácu v nevládnej organizácii.
Neskôr sa nevládne organizácie premenovali na mimovládne, pretože boli na vláde nezávislé a vďaka tomu slobodné. Spravili sme zopár akcií a s prekvapením som zistil, že dobrovoľným aktivistom nedáva štát žiadne úľavy. Dokonca ani v obchode rožky nanafasujeme zadarmo. Tak som mimovládnutie zabalil práve vo chvíli, keď sa ostatní premenovávali na tretí sektor, aby mohli žobrať peniaze od svojej priamej konkurencie a nepriateľa – vlády.
Tak som sa rozhodol stať sa sám sebe šéfom – živnostníkom. Dúfal som, že si budem múdrym a tolerantným šéfom, ktorý si sa bude držať v úcte, aj keď si namiesto práce občas obidvaja odpočinieme. Ako živnosť som si zvolil multimédiá a internet. Čerta som vedel, že živenie sa živnosťou nebude ľahké. Keď som zakladal svoju prvú stránku www.mix.sk, to už bol v mnohých slovenských dolinách hlad a premenovávali sa podľa neho. Potom sa na scéne zjavil časopis inZine a ja, ako jednooký medzi kráľmi, som sa stal skoro až spisovateľom. Našťastie viacnásobná jazyková korektúra inZinu dobre utajila, aké vysoké ohodnotenie som zvykol fasovať zo slovenčiny.
V súčasnosti sa teda, ako vravievam, živím zadkom. To má za následok vznik pivného mozoľu aj bez konzumácie piva, čo považujem za veľmi nespravodlivé, pretože súc neohlúpený pivom vidím, že si už vôbec nevidím.
V súčasnosti Slovensko obchádza nová masívna vlna biedy a útlm sociálnych programov. Tento fenomén je sprevádzaný zaujímavým demografickým úkazom: hromadným nakupovaním mobilných telefónov a digitálnych fotoaparátov širokými vrstvami obyvateľstva. Nuž a keďže o tých digiťákoch na Slovensku naskutku nenájdete poriadnej informácie, zriadil som si svoj druhý server v živote, tentoraz len o digitálnom fotení: www.digi-foto.sk.
Keďže občas varím, rozhodol som sa oblažiť ľudstvo a priľahlé galaxie svojím tretím webíkom – www.dobre-jedlo.sk, ktorý je určený neskúseným bezvarcom, ktorí podľa neho naozaj uvaria veľa dobrôt.
A tak si žijem, až kým nepomriem. Chcete vedieť viac? Napíšte mi na adresu mix@mix.sk. Ale majly mám radšej.
2003
FAQ (často kladené otázky):
Najčastejšia otázka znie: Ako sa volá tvoj papagáj?
Najčastejšia odpoveď: Opuchlina nemá meno, je to sviňa, práve mi ukradla kokosovú pusinku.
Druhá najčastejšia otázka: Je to samica?
Druhá najčastejšia odpoveď: Nie, tá beštia je samec.
Tretia najčastejšie otázka: Čo žerie najradšej?
Tretia najdlhšia odpoveď: Rezne, majonézu, vyprážaný syr, sardinky, jaternice, párky, torty, špagety, ale z nich vylizuje hlavne kečup, polievky Vifon, ale aj Masox, tortové oplátky, piškóty, kyslé ryby aj údenáče a surový cesnak. Ak je tá možnosť, tak najradšej všetko naraz a veľa. Zapíja to presso kávou, alebo broskyňovým Liftom. Ten popíja najradšej. A potom to všetko vyserie. Celkom ako človek.