Ak je vašim domovom panelák a cítite potrebu niečo pestovať, nemusíte sa vzdávať nádeje...
Cuketové wafle
Suroviny:
- cuketa 120g
- syr 30% 30g
- celozrnná múka 40g
- čistá studená voda 40g
- olivový olej 7g
- kaleráb 120g
- paradajky 80g
- (zelenina započítaná v príjme)
- kečup stéviový 40g
Postup:
Cuketu zbavíme šupky a nastrúhame na strúhadle, alebo zmixujeme. Jemne ju posolíme a necháme odpočívať. Cuketa pritom pustí vodu, ktorú si následne vyžmýkame. Pridáme k nej múku a nastrúhaný syr. Rukami poriadne premiesime, postupne prilievame studenú vodu, aby sme dostali redšiu zmes vhodnú do waflovača. Hustotu si musíte už odhadnúť sami, nakoľko je veľa rozličných druhov múky a rozlične sajú vodu. Ja som potrebovala priliať 40g studenej vody.
Waflovač postriekajte olivovým olejom. Nalejeme do neho pripravenú zmes, lyžičkou jemne rozotrieme po celej ploche. Zatvoríme a necháme piesť, neotrávame skôr ako o 3-4 minúty.
Tieto wafle sú veľmi jemné, preto je lepšie ich nechať piesť trochu dlhšie ako klasické wafle. Drevenou vidličkou nadvihneme okraj waflí a opatrne waflu vyberieme z waflovača.
Cuketové wafle sú krehkejšie, ale chuť je výborná, oplatí sa vyskúšať.
Nakoľko príjem sacharidov dovolil, môžeme si k waflom pridať ešte kečup so stéviou. A samozrejme zeleninu, ktorú skonzumujeme ako prvú.
Dobrú chuť
Energetické hodnoty odhad
1612kj
Bielkoviny 19g
Tuky 13g
Sacharidy 46g