Vegetariánska koložvárska kapusta

Dnes si to dramaticky uľahčíme. Ale toto vegetariánske jedlo máte navarené tak za 10 minút a stravníci vás azda aj pooblizujú.

V obchodoch dostať také črievko že sójová vegetariánska koložvárska kapusta. 100 gramov má nejakých 500 kJ. Je sama o sebe nečakane lahodne ochutená, stačí vytlačiť a zjesť. Ja som však trocha improvizoval.

Koložvársku kapustu som nadstavil trochou hustej kapustnice, nech mám viac tanierov. Posmelil som to trochou byliniek a korenia a niekoľkými kúskami nakrájanej rastlinnej salámy. Na panvici som to poobracal do horúca, črpol olivového oleja a drgol na tanier. Gnocchi som, ako vždy kúpil v Bille, poobracal vo vývare a uvalil na tanier. Nakoniec som pórik nakúskoval a na troche olivového oleja poopekal spolu s hrsťou provensálskych byliniek.

A tak sa taký tanier stane výrazne sýtiacim vegetariánskym jedlom, ktorého energetická hodnota je v poriadku.

Komentáre k článku: Vegetariánska koložvárska kapusta

  1. ThaNhor 11. júna 2015

    Drahy Janko, paci sa mi tvoj blog a ako kucharka uzadvam jeden recept na lievance, ktore nepotrebuju kysnut (teda sa pripravuju bez drozdia):1 biely jogurt1 vajicko1 vanilka1 KL sody bikarbony1/2 PL praskoveho cukru5 lyzic polohrubej mukyJe to tak davka pre 2-3 ludi a do cesta tiez mozes pridat napr. pomarancovu koru alebo skoricu, co pekne ozvlastni chut. Odporucam vyskusat. 🙂

Pridajte komentár:

Napíšte váš komentár k článku...

Vyplňte ešte: