web dobre-jedlo.sk píše Miro Veselý. Pozrite si aj:

Sladké vegetariánske raňajky

Nechcem do vás tlačiť vegetariánske jedlá ako povinnosť, ale v rámci skúšania môže prísť vhod nasledovný tip. Tieto raňajky vás obsýtia na pol dňa. najmenej.

Radodajky nadobro nakrájame, sušený cesnak posypeme (živý pretlačený do oleja je lepší!). Ako zálievku používam tekvicový olej, je skvelý, ale treba kúpiť kvalitu, nie tie lacné miešanice s nálepkou tekvicový olej a drobným písmom nájdete že je to slnečnicový olej s prímesou tekvicového. Korenie.

Ku paradajkám som nakládol sójovú salámu. Nech sa vytvorí dojem pestrosti. Ale už ju nekúpim. Síce ju dostať úplne všade, ale chutí ako nevydarená "diétna saláma". Taký mastný sliz. Myslím, že kto si takú vec raz kúpi, zanevrie na vegetariánske jedlá na dlhé roky.

Domáci celozrnný chlieb som natrel flora pro activ a nahrubo natretý gaštanovým lekvárom. To sa dá kúpiť len občas, v talianskych potravinách. Môžete voliť inú vegetariánsku pomazánku, ale pre zmenu chuti je výhodné siahnuť po niečom neobvyklom z ázijskej predajne trebárs.

A k tomu všetkému postavte v pohári mlieko z kešu orechov. To si vyrobíte v mixéri – hrsť orechov, trocha vody. Tak 100 až 150 gramov orieškov na liter vody.

Tuším že ani vegáni by nemali výhrady, ak nečítajú drobné písmenká na obaloch potravín. Tipujem, že niektoré obsahujú mlieko, alebo niečo podobné 🙂

Páčil sa vám tento článok? Ohodnoťe ho, prosím.
Hodnotenie článku
KapustnicaKaporFrancúzske zemiaky

Napíšte komentár

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý.
Kontakt: mv@mix.sk | miro-vesely.sk | facebook | google+ instagram | twitter