Seitan na zelenine s mušličkami

Kto nepoznáte seitan, tak ide o rastlinnú náhradu mäsa. V obchode sa seitan dá kúpiť. Môžete ho, napríklad, nakrájať na kocky a ďalej spracovať ako mäso. Seitan má mimoriadne zaujímavú chuť. Je to pšeničný glutén – lepok. Používa sa vtedy, ak nechcete stále jesť sójové "mäso". Jeho konzistencia sa na mäso dosť ponáša.

Uvarte celozrnné cestoviny a keď sú hotové, môžete k nim priliať olej a kvapnúť drahý balzamikový ocot. Pomiešajte, nech sa nezlepia. Kým toto všetko vznikne, varenie sa medzitým odohráva na panvici vok.

Vyrobíme gebuzinu, ktorá vznikne za horúca. Seitan tepelne ponamáhame s pórikom pridáme korenie montreal chicken (zháňa sa v zahraničí, kanada a tak, neobsahuje éčka, je lepšie ako sex) nejakú tú bylinku a sypneme hrášku, kukurice a trocha cesnaku. Medzitým sme chvíľu varili kešu orechy v nejakom deci vody, to tam celé chrstneme. Neublíži lyžička trstinového cukru. Výdatne naolejujeme olivovým olejom hneď po dovarení.

Podávame na tanieri oddelené, ale všetko môžete aj zamiečať, takže vznikne pestrofarebný mix.

Pridajte komentár:

Napíšte váš komentár k článku...

Vyplňte ešte: