Gnocchi na šampiňónoch

Tento recept nie je vegánsky, ale len vegetariánsky.

Na malé kúsky rozkrájané šampiňóny opekajte na troche oleja. Šťavu zlievajte do taniera. Opečené šampiňóny príjemne osoľte a okoreňte z mlynčeka. Dajte odpočinúť na tanier.

Do šťavy, ktorú pustili šampiňóny nakrájajte asi tak polievkovú lyžicu provensálskej zmesi byliniek. Nalejte trocha olivového oleja a malú naberačku hríbového vývaru. Ak vývar nemáte, môžete sa spreneveriť kuchárskemu umeniu a siahnuť po niektorom sušenom. Je to barbarstvo a hrom do vás za trest udrie. Tiež nameľte trocha čierneho korenia.

Medzitým sa nám uvarili gnocchi. Gnocchi sa dajú sa kúpiť ako polotovar, je to rýchlejšie, než vyrábať vlastné. Aj keď – pripúšťam – domáce gnocchi by boli efektnejšie.

Ak máte niektorú divokú štipľavinu, dajte. Ale na špic noža, chceme chuť zaostriť tak, že stravníci nezistia, že sme tam ZAS dali tú divočinu, po ktorej sa posledne plazili po strope.

Vývar, spolu s hríbovou vodou, olejom a bylinkami – máme ho asi deci a pol drgnite na panvicu. Už sa to nemusí variť. Na to nasypte gnocchi a opečené šampiňóny. Nakoniec na to vytlačte jeden struk cesnaku a hoďte dve čajové lyžičky parmezánu, alebo grana padano. Dobre zamiešať, dať na tanier a vaše gnocchi na šampiňónoch sú hotové. Je to lahôdka, aj keď na fotke to veľmi nevyzerá.

Pridajte komentár:

Napíšte váš komentár k článku...

Vyplňte ešte: