web dobre-jedlo.sk píše Miro Veselý. Pozrite si aj:

Celozrnné nokerlíčky s všeličím okolo

Toto je jedno z náročnejších jedál na prípravu. Zabijete v kuchyni viac času, možno aj trištvrte hodinu. Cieľom je vytvoriť kôpku vecí, z ktorých každá má trocha inú chuť.

Do rúry dajte na kolieska nakrájanú cibuľu, ktorú ste ostriekali olejom. Na konci varenia bude akurát. Nechcem nikoho podceňovať, ale tú trúbu treba zapnúť.

Tofu a sójovú mozaiku na kúsky. Sójová mozaika je na trhu lacnejšia aj drahšia. Tak tá drahšia je o pár tried lepšia. Takže tú. Z bioobchodov. Český výrobca, neviem naspamäť. Na olej s tým do panvičky. Prisypal som pár opečených sójových bôbov z ľadničky. Korenia najmä romarín a tymián. Trocha zmesky Montreal Chicken. Pre vrtákov: je bez aditív, len bylinky a soľ. Keď to je hotové hoďte tam trocha cesnaku a odstavte na tanier.

Potom v panvici rozmrazte zeleninu dusením. Nejakú polievkovú zmesku, sypol som aj hrášku a hrsť nevinnej kukuričky. Korenil som ju trochou hríbového bujónu v prášku. Tu si vrtáci prídu na svoje, bohato chemická to záležitosť. Ale veď aj posoliť by stačilo a nejaké bylinky šupnúť.

Kým sa to rozmrazí tak vyrobte celozrnné nokerlíky s klíčkami.

Celozrnné nokerlíky s klíčkami

Nokerlíky mám rád, ale neodporúčajú sa príliš v racionálnej kuchyni, pretože je to z bielej múky. A tak vyrábam celozrnné nokerlíky s klíčkami. Väčšia polovica pšeničnej múky, menšia polovica ražnej. Pol vrecka pšeničných klíčkov, lyžička soli. No a sádžeme do horúcej vody ručne, alebo pomocou nokerlíkovača (v mojom prípade).

Výsledné celozrnné nokerlíky s klíčkami sú chuťovo fantastické. Majú zaujímvaú trocha akoby drapľavú chuť. Ťažko sa to popisuje. Ja som nakoniec celozrnné nokerlíky ešte namočil do omáčky demi glace, nech majú inú chuť ako ostatné zložky na tanieri.

Nakoniec to celé zložte na taniere a nezabudnite ozdobiť pečenou cibuľou z rúry.

Predpokladám, že aj vy budete mať tak 5 až 6 tanierov, takže na deň či dva dopredu máme navarené.

Páčil sa vám tento článok? Ohodnoťe ho, prosím.
Hodnotenie článku
KapustnicaKaporFrancúzske zemiaky

Napíšte komentár

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý.
Kontakt: mv@mix.sk | miro-vesely.sk | facebook | google+ instagram | twitter