web dobre-jedlo.sk píše Miro Veselý. Pozrite si aj:

Veveričkin sen

Chutné oriešky na brusniciach medzi hrozienkami. Keďže s veveričkami sa zatiaľ nepodarilo nadviazať komunikáciu, dá sa len predpokladať, že by ich toto jedlo mohlo zaujímať. Ak nie veveričky, papagáje by sa na tom zadrhli. A ľudia tiež.

Príprava tohto jedla je celkom prostá. Stačí, ak odbremeníte peňaženku podobne, ako keby ste išli s papierom do zberu a potom už stačí len vedieť miešať.

Dôležité je kúpiť naozaj kvalitné suroviny, Pred zmiešaním ich dôkladne okoštujte. Ak niektoré javia známky zatuchnutosti, či plesne, vyhoďte ich. Alebo lepšie: otrieskať o hlavu predajcovi, nech sa naučí, ako sa predávajú potraviny.

Vlašské orechy. Tu pozor – bývajú najčastejšie predávané v mizernej kvalite.

Arašidy. Ak to myslíte vážne so zdravou výživou, tak surové, nepražené, nesolené. Nemajú práve najlepšiu chuť. Ak sa vám nepáči, nedajte arašidy.

Ľudia so vzťahom k suicidálnej (sebevražednej) aktivite, kúpia opražené, solené arašidy. Arašidy mávajú často plesne, takže opatrne.

Lieskovce.

Mandle.

Para orechy, tie tiež treba skontrolovať.

Kešu oriešky. Naturálne.

Hrozienka.

Sušené brusnice – sú tak dobré, ako drahé.

Po pomiešaní všetkých ingrediencií je jedlo pripravené na podávanie.

Skladovať odporúčam v chladničke.

S jedením opatrne! Mimoriadne vysoká energetická hodnota, ale zas je to kvalitné jedlo. Ak si strážite váhu, potom môžete ako olovrant absolvovať hrsť takéhoto a už nič iné. Možno ešte jednu papriku…

Orechy majú v priemere energetickú hodnotu okolo 2 500 až 2 800 kJ, hrozienka sú na tom lepšie – okolo 1 200 kJ. Preto 100 gramov tohto jedla môže predstavovať energetickú bombu 2 600 kJ, čo pre redukčne – diétujúceho je celkom neprijateľné množstvo. Preto hrsť – 30 až 40 gramov, ako primeraná dávka.

Páčil sa vám tento článok? Ohodnoťe ho, prosím.
Hodnotenie článku
KapustnicaKaporFrancúzske zemiaky

4× koment k článku Veveričkin sen

  1. fúha vačšina s toho su drahé veci… ja uprednostnujem napr. tekvicové semienka,normal orechy a tak..

  2. kupila som „študentsku zmes“ v Tesku. Zjedla som prvy para orech a chut plesne mi zplavila ústa, fuuuj. bloček už nemám,tak teras neviem čo s tým. ani len vtáčikom na dvor to nedám. možno ešte skúsim poslat na hygienu. moj priatel necítil nič, asi pre to, že nemá prečistený organizmus bio chlorelou a jačmenom. naozaj treba najptv ochutnat až potom miešat, ja som takto prišla ešte o brusnice a goji, ktore som do toho pridala, juj!

  3. Takto si miesam orechy a pojedam ked idem [3omin.]autom z tenisu{mimochodom zaciname hrat o 8,3o rano a niekedy hrame do 12 na obed]takze po vlockovych ranajkach si dam hrst orechov.zmesi,alle ja ich namocim do stud.vody vecer,mandle sa krasne olupaju a vsetko dostava naramne dobru chut ako cerstve,navyse zacinaju klicenie co je velmi zdrave.Takto davam do vody aj susene ovocie,ale na ovocie treba vacsi pohar lebo marhule dostanu tvar ako cerstve a chut tiez.pridala som raz aj susenu soju ale viac nedam ta pokazila chut.

  4. Orechy má vlastné zo záhrady,očistím si vždy len malé množstvo aby neoxidovalo,hrozienka som dostala do daru asi kilo,dokupila som si len lieskovce a brusnice,takže penaženka moc neutrpela.Tieto 4 veci volám „moja zmes“ a zobkám si z toho v práci.

Napíšte komentár

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý.
Kontakt: mv@mix.sk | miro-vesely.sk | facebook | google+ instagram | twitter