ako zhodiť     úspech     práca     peniaze     fotenie     opatrovanie

Domáci krémeš

Chcete ohúriť chuťové poháriky svojich známych poctivým domácim krémešom? Rýchla a jednoduchá príprava. Neveríte? Uveríte.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Do 8 deci mlieka čľupnite 2 žĺtka.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Nasypte 2 vrecká Zlatého klasu, alebo Zlatice. To je taký podozrivo samoúčelný sáčok, ktorý inak nie je na nič dobrý. Neoplatí sa ani len obliznúť.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Ďalej do toho vrhnite jeden vanilkáč, čo je označenie pre vanilkový cukor.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Ešte dve odhodlané lyžice hladkej múky (ako keby bolo dostať aj drsnú).

Ďalší krok znie 15 deka práškového cukru a predpokladá prítomnosť váhy.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Kto nemá váhu môže použiť odmerku. Ak nemáte ani tú, dajte 3 poriadne polievkové lyžice.

Tak. Teraz to celé načim zmiešať.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Najpohodlnejšie je zamiešať to pomocou robotu.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Hotový krém treba uvariť. To je trochu problém. Ak nebudete úpenlivo miešať, prihorí. Takže miešajte poctivo, alebo použite hrniec s dvojitým dnom.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Hustota krému tesne pred koncom varenia.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Ukážka, ako sa správa správne hustý krém.

Uvarený krém patrí do chládku – treba aby vychladol.

Kým vychladne, spravíme šľahačku, to už bude riadu na šľaktrafenie.

Použijeme dva kelímky sladkej smotany na šľahanie – alebo radšej tri – ak ani vy nevydržíte bez toho, aby ste aspoň jeden kontrolne v tichosti nevysŕkali. Aj papagáje sa zvyknú dožadovať kontroly smotany.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Pred šľahaním naberte na špic noža sódu bikarbónu a sypnite to do šľahačky.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Ušľahajte do tuha.

Medzitým už snáď krém vychladol.

Po vychladnutí zoberte ďalší hrniec. V tomto hrnci rozmiešajte jeden celý Palmarín. Aj keď sa to sprvu nezdá, pôjde to. Palmarín môžete napríklad tiež rozmixovať robotom.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Počas mixovania Palmarínu pridávajte po malých lyžičkách vychladnutý krém.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Dúfam, že som dostatočne zdôraznil, že krém sa pomaly pridáva do Palmarínu a nie naopak.

Miešajte na najpomalších obrátkach – nie je potrebné šľahanie, len si ním uľahčujeme prácu.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Keď to celé vyzerá už naskutku hotové, nalejte do krému ešte jednu celú fľaštičku rumovej esencie. Ak máte poruke skutočný rum, čľup tam zo dve polievkové lyžice a netreba esenciu.

Potom, čo je šľahačka definitívne hustá a krém spojený s Palmarínom, môžete začať murovať krémeš.

Otvorte medovníkové pláty – štandardne sa dodávajú po štyroch, aby im v sáčku nebolo smutno.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Zoberte prvú dvojicu a položte ju na nejaký podklad, ktorý budete môcť vložiť do chladničky.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Na tieto dva pláty natrite všetok žltý krém.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Aspoň zhruba pravidelne.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Po natretí krému pokračujte druhým poschodím – šľahačkou.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Znova to celé zarovnajte.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

To celé už stačí priklopiť druhou dvojicou medovníkových plátov a potľapkať.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Nemusíte to však s dokonalosťou zarovnania prehnať – aspoň získate zámienku na okamžitú obriezku.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Všetky obrezky musíte ihneď zjesť.

Krémeš je skoro hotový.

Teraz ho treba zavrieť do ľadničky, najlepšie na 24 hodín. Tento ľadničkový šok je potrebný preto, aby medovníkové pláty trochu vsiakli vlhkosť a aby sa krémeš spojil. Studený sa tiež lepšie krája.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Krémeš je na druhý deň hotový.

Aj keď medovníkové rezy sa na prvý pohľad ku krémešu nehodia, verte, že s chuťou budete spokojní.

Recepty na varenie alias kuchárska kniha - krémeš

Kontrolné meranie chuti papagájom dopadlo výborne, takže zákusok sa dá so zaručeným úspechom podávať aj návštevám.

43× koment k článku Domáci krémeš

  1. Mirko,
    ak mas nejake bielka, navrhujem inovaciu:
    Namiesto margarínu mozno do velmi horucej sladkej kase zo Zlatice /fu. Oetker nemilujem/ zlahka vmiesat tuhy sneh /odhadujem 6 bielkov, ale preco nie aj desat, alebo sa daju pridat do prazenice a tu do polievok, omacok…/.
    Skus to, bude menej celkoveho tuku, transmastnych kancerogenov a bude prijemna konzistencia.
    Navrch moze ist slahacka, aj medovy platik.
    Poleva by bodla, cokoladu teda mozem.
    P.s. zatial som stihla, ale asi budem musiet vymazat tvoju stranku z oblubenych.
    Pa

  2. Mirko,
    som uvelicena, bezim po medove platy a hned aj robim, vidi sa mi, ze to zvladnem :-) a asi budem musiet tiez tvoju stranku removnut zo svojich oblubenych.. dik bezim

  3. ten kremes ako aj ostatne recepty,nemaju chybu, perfektne je to stym popisom, rada chodim na tuto stranku,doporucim aj kamoskam………pa

  4. ahok Mirko !
    Túto stránku som dnes náhodou objavila a som s ňou veľmi očarená. Práve sa chystám do posteľe a tvoj recept mi bol ako balzam na dušu.

  5. Je to super recept. Robievala som kremeš aj cesto, bolo to dosť nákladné na čas, bolo teba piecť pláty. Toto sa mi páči. fajný krémeš a malá spotreba času. Výborný nápad. Vďaka. Pa..

  6. Je to mňamkaaaaa urobyli sme ho na vianoceee aj na veľkú noc no proste mňáám. A tie srandy čo sú na konci sú bombové.

  7. Ano je to super kremes,ale da sa urobit aj z listkoveho cesta,ktore kupis v Lidl za dvacku pol kg rozdelis na dve casti, rozvalkas, pecies na obratenom plechu,.Na jeden plat das plnku,druhy pokrajas na stvorcea po jednom kladies na kremtesne vedla seba.Posyp praskovym cukrom,nemusi stat 24h daj si o hodinu dobru chut

  8. vinikajuce az sa mi zbiehaju slinky zajtra vyskusam uz sa neviem dockat mnam

  9. Je to vyborne a nie je na tom co pokazit. Odporucam kazdemu, kto ma rad sladkosti

  10. tento recept je fakt super, ja ho mám od svojej tetušky a už som ho rozdala aj známym. chcela som ho pripraviť dnes návšteve, ale výtlačok, ktorý mám doma som nemohla nájsť. tiež sa snažím schudnúť, tak idem hľadaj aj niečo zdravšie.

  11. Tento krémeš je vynikajúci a k tomu ten komentár stojí za to, aby ho
    každý vyskúšal.

  12. lúbi, lúbi sa mi tento recept, o také 2 hodky idem na to, tak som zvedáva, čo to urobí:-)

  13. Krémeš je fantastický….tiež sa po ňom vždy len zapráši….len ja som miesto medových plátov dala na spodok Bé-Bé kekse a ny vrch postrúhala čokoládu… :-) ……mňamka

  14. po tom, co sa nam strcla plnka z ineho receptu tak tento jednoznacne odporucam:) konecne sa nam vydaril.mnam.len nie prilis casto:D

  15. Nehnevajte sa, ale zjavne nemate ani stipku rozumu. PAPAGAJOVI DAVAT OCHUTNAVAT VECI ZO STOLA? Vy si ani neviete predstavit ako to tomu papagajovi skodi, jeho zaludok nie je na takuto ptoravu stavany. Ste proste debil.

  16. ja by som tam Palmarin nedala – ten to všetko pokazí. Niet nad maslo.

  17. Cely život som bola jak chrt,tak k mojmu veku už pneumatika svedčí,du naň hehhh,spravím ho a snád sa mi i ujde !!

  18. Dobrý,ale jednoduhhšie krém sa dá urobiť tak,že1/2L mlieka s cukrom dáme variť a do zvyšného dáme ostatné suroviny a vlejeme do vriaceho mlieka a uvaríme hustý krém.Nemusíme dlho miešať. Šľahačku som dala rastlinnú Mella-predávajú ju v 1l balení,stačí 1/2l-je vynikajúca,nemusí sa do nej dávať stužovač.Navrh som dala maslové keksy/žltý obal/-BUTTER BISCUIT-sú aj cenovo prijateľné,veľké balenie 250g-majú ich v Kauflande.Tým sa aj lepšie koláč krája vďaka keksom.Nakoniec som poliala čokoládovou polevou.Bol SUPER-VYNIKAJÚCI,každému chutil .Na druhý deň som musela urobiť druhý!

  19. ja by som tam nedávala palmarin vôbec, je dosť ťažký zákusok potom. inak, super nápad.

  20. Ahojte,ja ho budem robiť v sobotu ráno a zo zásady používam na krémy klasické maslo COOP. Je to výborné.Ale ostatné budem robiť presne podľa tohoto receptu,už dávno hľadám recept na krémeš.Takže som veľmi zvedavá,že ako sa to podarí,alebo skôr ako bude hosťom chutiť. Páči sa mi vtipný popis práce .zatiaľ vďaka za recept a veru prídem sa pochváliť s výsledkom.

  21. prave dnes som kupila medove rezy a na velku noc sa chystam robit medovy kremes. Ja mam rada aj z listkoveho cesta,ale tento idem robit prvykrat, dufam, ze sa podari a plnku urobim podla tohto receptu, uz sa vsetci tesime

  22. …ešte pri žiadnom recepte som sa tak nenasmiala ako pri tomto… že kopa riadu a ťažko rozmixovateľný Palmarín… :) ale páči sa mi , že je to zrozumiteľne napísané , aj pre nás, mladé s minimálnymi praktickými skúsenosťami s pečením… :)

  23. Pri tomto recepte sme sa dobre nasmiali, zbiehajú sa nám slinky, zajtra ho pečieme.

  24. Dakujem pekne za super kolacik, urcite urobim :) a inak vyborny popis, este som sa pri citani receptu tolko nenasmiala ako prave dnes pri tomto:)

  25. Vyzerá to tak, že som o pár rokov pozadu)). Receptík výborný, aj keď ja dávam prednosť listovému cestu. Ale nedá mi neoceniť humorný prístup autora. Prajem spústu krásnych receptov a krásnych dní))).

Napíšte komentár

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý.
Kontakt: mv@mix.sk | miro-vesely.sk | facebook | google+ instagram | twitter