web dobre-jedlo.sk píše Miro Veselý. Pozrite si aj:

Miro Veselý, riaditeľ webstránky

O autorovi tohto webu.

Profesný životopis 🙂

živnostník,
narodený 1964. Bratislava.

Úprimne povedané, ako živnostník som sa nenarodil, najskôr som bol kojenec.

Len čo som prestal plniť plienky, spravili zo mňa pioniera a musel som začať plniť záväzky. Dlhé roky som nevedel, ako taký záväzok vyzerá, alebo akú má farbu. Asi červenú. To až po strednej škole, keď som sa zapojil do pracovného procesu, spravili zo mňa brigádu socialistickej práce. Keď som si dával posledný záväzok povedali mi, že sľub „tráviť aspoň nadpolovičnú dobu pracovného času na pracovisku“ sa už nedá podľa nových smerníc použiť. Požiadal som o čas na rozmyslenie, ale medzitým sa režim prevrhol a rozlial. Slobodu som okamžite zneužil na prácu v nevládnej organizácii.

Neskôr sa nevládne organizácie premenovali na mimovládne, pretože boli na vláde nezávislé a vďaka tomu slobodné. Spravili sme zopár akcií a s prekvapením som zistil, že dobrovoľným aktivistom nedáva štát žiadne úľavy. Dokonca ani v obchode rožky nanafasujeme zadarmo. Tak som mimovládnutie zabalil práve vo chvíli, keď sa ostatní premenovávali na tretí sektor, aby mohli žobrať peniaze od svojej priamej konkurencie a nepriateľa – vlády.

Tak som sa rozhodol stať sa sám sebe šéfom – živnostníkom. Dúfal som, že si budem múdrym a tolerantným šéfom, ktorý si sa bude držať v úcte, aj keď si namiesto práce občas obidvaja odpočinieme. Ako živnosť som si zvolil multimédiá a internet. Čerta som vedel, že živenie sa živnosťou nebude ľahké. Keď som zakladal svoju prvú stránku www.mix.sk, to už bol v mnohých slovenských dolinách hlad a premenovávali sa podľa neho. Potom sa na scéne zjavil časopis inZine a ja, ako jednooký medzi kráľmi, som sa stal skoro až spisovateľom. Našťastie viacnásobná jazyková korektúra inZinu dobre utajila, aké vysoké ohodnotenie som zvykol fasovať zo slovenčiny.

V súčasnosti sa teda, ako vravievam, živím zadkom. To má za následok vznik pivného mozoľu aj bez konzumácie piva, čo považujem za veľmi nespravodlivé, pretože súc neohlúpený pivom vidím, že si už vôbec nevidím.

V súčasnosti Slovensko obchádza nová masívna vlna biedy a útlm sociálnych programov. Tento fenomén je sprevádzaný zaujímavým demografickým úkazom: hromadným nakupovaním mobilných telefónov a digitálnych fotoaparátov širokými vrstvami obyvateľstva. Nuž a keďže o tých digiťákoch na Slovensku naskutku nenájdete poriadnej informácie, zriadil som si svoj druhý server v živote, tentoraz len o digitálnom fotení: www.digi-foto.sk.

Keďže občas varím, rozhodol som sa oblažiť ľudstvo a priľahlé galaxie svojím tretím webíkom – www.dobre-jedlo.sk, ktorý je určený neskúseným bezvarcom, ktorí podľa neho naozaj uvaria veľa dobrôt.

A tak si žijem, až kým nepomriem. Chcete vedieť viac? Napíšte mi na adresu mix@mix.sk. Ale majly mám radšej.

Miro Veselý 2003

FAQ (často kladené otázky):

Najčastejšia otázka znie: Ako sa volá tvoj papagáj?

Najčastejšia odpoveď: Opuchlina nemá meno, je to sviňa, práve mi ukradla kokosovú pusinku.

Druhá najčastejšia otázka: Je to samica?

Druhá najčastejšia odpoveď: Nie, tá beštia je samec.

Tretia najčastejšie otázka: Čo žerie najradšej?

Tretia najdlhšia odpoveď: Rezne, majonézu, vyprážaný syr, sardinky, jaternice, párky, torty, špagety, ale z nich vylizuje hlavne kečup, polievky Vifon, ale aj Masox, tortové oplátky, piškóty, kyslé ryby aj údenáče a surový cesnak. Ak je tá možnosť, tak najradšej všetko naraz a veľa. Zapíja to presso kávou, alebo broskyňovým Liftom. Ten popíja najradšej. A potom to všetko vyserie. Celkom ako človek.

Páčil sa vám tento článok? Ohodnoťe ho, prosím.
Miro Veselý, riaditeľ webstránky
5 (100%) 1 vote
KapustnicaKaporFrancúzske zemiaky

4× koment k článku Miro Veselý, riaditeľ webstránky

  1. moja otázka je:si sám a povaha zodpovedá priezvisku?inak tvoju „opuchlinu“ žeriem,je na pohlad fajn. ahoj lili

  2. Moj komentar: Si uzasny spisovatel, mas fdakt dar pisat, a este k tomu aj zodpovedneho kontrolora akosti!!!
    Moja otazka: mas aj zienu domacu, ked si davate s papuchom „slofika“ a nema kto varit?
    Moja rada: Ktvojej staznosti na pivny mozol, aj napriek nepitiu vela pivaje: musis si vybrat; bud pit pivko, alebo jest. Kombinacia oboch automaticky vytvara pivny mozol! Najzarucenejsia varianta ako ho nadobudnut je prasacie koleno, cerstvy chloeb a zopar piv na to. Ale ked sa vzdas jedla, mozes vypit aj basu a pivny mozol sa neobjavi.
    S pozdravom, zuzu z australie.

  3. I am a little emaerassbd to admit that I pay $150 for a bundled cable/internet/phone package with DVR. I do love it though, and while I realize I could pay less, it’s one of my personal splurges. And I figure as long as I’m aware that it’s a splurge and not a necessity, and I can afford it in my budget, it’s alll good. I love being able to record shows and movies and watch them whenever I want without having to sit through commercials. I know a lot of people with cell phones go without a home phone, but mine, with it’s unlimited local and long distance, is worth every penny. My parents get bad cell reception in their house, so the only real way to call them is on their landline, and I kept burning through cell minutes listening to my mom talk about a new recipe or something cute the dog did. The landline saves me money in that way.

Napíšte komentár

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý.
Kontakt: mv@mix.sk | miro-vesely.sk | facebook | google+ instagram | twitter