Rukavice

V kuchyni sa hrnce nielen zahrievajú, ale aj prenášajú z miesta na miesto. Správny kuchár nikdy nie je s ničím spokojný. Ak je jedlo studené, hneď ho zahrieva. Horúce pokrmy chladí.

Ak sa niektorý hrniec dlhšie zdržiava na peci, kuchár neberie ohľad na to, že mu tam je dobre.

Kuchynské rukavice

Obuje si na ruky takéto škaredé veci a hrniec nemilosrdne premiestni na iné miesto.

Akokoľvek sa takéto rukavice tvária azbestovo, môžete sa aj v nich popáliť.

Ak nemáte prax, radím opatrnosť. Nesmú vám zvlhnúť – to sa potom teplo šíri bleskovo! Nedržte v nich horúci hrniec pridlho. Už za pár sekúnd teplo prestúpi.

No a pozor aj na paru. Ak vylievate vodu z hrnca, darmo sa vám nepopália prsty, ak si popálite parou zápästia.

Počítajte radšej vždy s najhoršou možnosťou svojho pôsobenia v kuchyni. Amputácie zuhoľnatených končatín, rozsiahly požiar mestskej štvrte, explózia plynu a následné zrútenie sa domu. To sú len ilustratívne príklady toho, čo môže spôsobiť chlap v kuchyni.

Komentáre k článku: Rukavice

  1. Juri 22. augusta 2008

    a este by som podotkol,ze uz ked sa to stane, tak treba popaleninu dat po tecucu studenu vodu…
    inak pekne spisane postrehy 🙂

  2. Eha 31. januára 2011

    Ja si popáleniny a obareniny niekoľko minút výdatne potieram, alebo ak sa dá podržím v bielku od vajíčka. A potom už o nich ani chýru.

  3. magda52 17. februára 2011

    popalene miesto ak sa da schladit studenou vodou a zasypat solou.ak je tam rana chvilu to stipe ale sol zaroven dezinfikuje.je to velmi vela krat uz vyskusane.nevytvori sa pluzgier a po kratkom case zabudnete na popalenie.osobne vyskusane na popale nych/obarenych nohach/

Pridajte komentár:

Napíšte váš komentár k článku...

Vyplňte ešte: