web dobre-jedlo.sk píše Miro Veselý. Pozrite si aj:

Maďarský guláš

Maďarský guláš z konzervy.

Osobne preferujem maďarský guláš, aký bol za socializmu za nejakých 6 korún v každej vývarovni. Recept naň, žiaľ, nepoznám, ale dá sa k nemu aproximovať, ako by povedal slovenský politik. Akurát určite nebude za 6 korún, ako by podotkol slovenský odborár. A podotkol by: Už si dopreferoval, Veselý… Socializmus je preč a s ním aj onen guláš.

Čo by sme sa s tým trápili? Vezmeme konzervu, rozriedime, podávame.

Kúpte si konzervu s maďarským gulášom. Otvorte ju a vylejte do hrnca. Nasleduje krok, ktorý gulášu vkúzli socialistický ráz:

Do prázdnej konzervy nalejte vodu (väčšiu polovicu konzervy) a vlejte do hrnca s gulášom. Začnite to variť. Žbrndu bude treba trochu prisoliť, dosypte niečo korenia, trochu majoránky, trochu sladkej papriky. Po zovretí môžete predkladať.

Správne by na jednu porciu mali pripadnúť len dva, maximálne tri menšie kúsky mäsa, ale čo už – je to z kapitalistickej konzervy a ja som lakomý to vyhodiť…

Čerstvá knedľa je mimoriadne chutný pokrm.

Každý, kto bude v jej blízkosti, bude si chcieť dať ešte a ešte a ešte.

Páčil sa vám tento článok? Ohodnoťe ho, prosím.
Hodnotenie článku
KapustnicaKaporFrancúzske zemiaky

4× koment k článku Maďarský guláš

  1. miro – ten konzervový recept -O.K.
    môžeš pridať cesnak a tzv. pikant alebo
    štipľavý kečup. Doporučujem pred jede-
    ním 5 cl borovičky a po jedle víno alebo
    aspoň pivo,

  2. uz davno som sa tak dobre nezasmiala! velmi dobre recepty, uvidim ci prezijem po tych francuzakoch!

  3. Si suuuper a vtipny.Ale čo tak dat si varit na kocečky pokrájané ,očistené zemiačky a ked su polomakke,šupnut tam tu konzervu.Nebude len madarsky,ale i čundrácky,pááá a teším sa na dalšie tvoje ludovky!!!

Napíšte komentár

Tento web prevádzkuje © Miro Veselý.
Kontakt: mv@mix.sk | miro-vesely.sk | facebook | google+ instagram | twitter